четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Osvećen krst koji krasi Mokranjske stene

Osvećen krst koji krasi Mokranjske stene

Meštani negotinskog sela Mokranje podigli su krst na Mokranjskim stenama, kako kažu ideja se rodila kada su sličan krst videli u Vratni. „Kada čovek nešto želi i ima jasan plan kako da to izvede do kraja, tu onda nema problema“, kaže Žika Niculović iz Mokranja. On ističe da su se meštani sami organizovali i u relativno kratkom roku prikupili sredstva za podizanje ovog krsta koji je simbol Hrišćanstva.

„Nakon podizanja krsta iznad manastira Vratna od kada je prošlo pet godina, sličan krst sada krasi i monumentalne Mokranjske stene“, ističe Boban Đorđević predsednik PD „Deli Jovan“ Negotin. Inače ovo PD je svoje iskustvo vrlo rado podelilo sa meštanima Mokranja, kaže Đorđević .

Krst je osvetljen led solarnom rasvetom, nakon motiranja ovaj simbol vere je u duhu pravoslavlja i osvećen. Meštani se nadaju da će i to privući veći broj turista u ovaj kraj.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts