субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Drugi festival i međunarodna konferencija o bibliobusima, Kladovo, 14-16. oktobar 2020.

Drugi festival i međunarodna konferencija o bibliobusima, Kladovo, 14-16. oktobar 2020.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo, u periodu od 14. do 16. oktobra 2020. godine uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i opštine Kladovo organizuje Drugi festival bibliobusa, sa pratećom međunarodnom konferencijom.

Tema festivalskog okupljanja na međunarodnom susretu bibliotekara ove godine je “Pokretne biblioteke na putu do udaljenih korisnika”.

Biblioteka u Kladovu je prošle godine bila inicijator i domaćin prvog festivalskog okupljanja pokretnih biblioteka u Srbiji. Poučeni pozitivnim isksustvima, uz podršku ostalih predstavnika pokretnih biblioteka iz Srbije, cenjenih kolega i koleginica iz Prijepolja, Aleksinca i  Kruševca, prihvatili smo se još jedne uloge domaćina – sa namerom da u narednom periodu ovu ulogu prepustimo drugom gradu i drugom predstavniku pokretnih biblioteka.

Festival će biti prilika da se jedine četiri pokretne biblioteke iz Srbije ponovo susretnu  i razmene specifična iskustva sa kolegama putujućim bibliotekarima iz Španije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bugarske i ostalima, sa željom da uspostave partnerstva.

Cilj festivala je da se široj javnosti predstave prednosti organizacije pokretnih biblioteka koje stižu do udaljenih korisnika na određenoj teritoriji, kao i da se istakne važnost i opravdanost njihovog postojanja i podstakne razvoj postojećih – ali i budućih bibliobusa, jer je tendencija razvoja očigledna.

Izvor: www.kulturakladovo.rs/

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts