среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
U Kladovu je održana konferencija u okviru projekta „Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Kladovo “

U Kladovu je održana konferencija u okviru projekta „Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Kladovo “

U Kladovu je održana konferenciji u okviru projekta „Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama
u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Kladovo “. Konferenciji su prisustvovali predstavnici opštine Kladovo, dok su se partneri iz Rumunije uključili u rad video pozivom, zbog aktuelne situacije u vezi pandemije COVID 19 i nemogućnosti prelaska državne granice.

Početna konferencija organizovana je sa ciljem da se izvrši promocija projekta, ali i da se javnosti pruže informacije o ciljevima, očekivanim rezultatima i aktivnostima projekta. Projekat je vredan 714.288,00 evra, od toga je učešće opštine Kladovo 15% i taj deo iznosi 264.300,00 evra.

Opština Kladovo je sredstvima koja su dobijena putem ovog projekta obezbedila opremu i vozila koja su neophodna za delovanje u vanrednim situacijama.

Željko Martinović član opštinskog štaba za vanredne situacije objašnjavajući kako funkcioniše i ko čini sistem za spašavanje, istakao je da je potreba za delovanje u vanrednim situacijama poslednjih godina sve izraženija zbog mnogobrojnih elementarnih nepogoda izazvanih klimackim promenama pre svega.

Ovaj projekat se sprovodi u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija -Srbija 2014-2020, koji kofinansira Evropska unija putem intstrumenata za predpristupnu pomoć II (IPA II). Program implementira Ministarstvo finansija Republike Srbije, odeljenje za ugovranja i finansiranje programa koje finansira Evropska unija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts