четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 80. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Održana 80. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, održanoj u Velikoj sali SO Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin razmatrano je 9 predloga odluka, rešenja, zaključaka i drugih akata iz domena rada veća. Većnici su jednoglasno utvrdili predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin bez dodatnih izmena, s obzirom da tokom javne rasprave nije dostavljen nijedan novi predlog za izmenu. Opštinsko veće je dalo saglasnost na izmenu plana trošenja namenskog transfera u socijalnoj zaštiti za 2020. godinu za uslugu „Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju“.

Na današnjoj sednici donet je i Zaključak o preporuci Opštinskoj upravi opštine Negotin o raspolaganju građevinskim zemljištem kojim se predlaže način odlučivanja po zahtevu za otuđenje ili razmenu građevinskog zemljišta, a koji podrazumevaju prethodnu izradu projekta parcelacije, preparcelacije, urbanističkog projekta, ukidanje dela puta, određivanje dela parcele u opisanim merama, granicama i površinama.

Članovi veća su jednoglasno utvrdili predloge Odluke o usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem i mišljenjem ovlašćenog revizora JКP „Badnjevo“ za 2019. godinu, rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Jabukovac kao i obrazovanju lokalnog saveta za bezbednost.

Radi bolje organizacije rada i funkcionisanja Opštinske uprave, stvorila se potreba za novom izmenom i dopunom Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Negotin i pravobranilaštvu opštine Negotin, koju su većnici danas usvojili. U Odeljenju za opštu upravu, imovinsko i stambeno-komunalne poslove formira se odsek za opštu upravu u okviru kojeg će se obavljati poslovi matičara i referenata mesnih kancelarija kao i poslovi vođenja i ažuriranja biračkog spiska i poslovi građanskih stanja, a sve u skladu sa Odlukom o opštinskoj upravi. U odseku za lokalnu poresku administraciju, u okviru Odeljenja za budžet i finansije i LPA, stvorila se potreba za novim kadrovskim promenama. Sve ove izmene ne remete broj zaposlenih u opštinskoj upravi, s obzirom da će se raspoređivanje na radna mesta vršiti sa izvršiocima koji su u upravi zaposleni na neodređeno vreme.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts