четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana je 39. sednica skupštine grada Zaječara

Održana je 39. sednica skupštine grada Zaječara

U domu kulture u Kotlujevcu održana je 39. sednica skupštine grada Zaječara sazvana po hitnom postupku. Dnevni red ovog zasedanja sadržao je šest tačaka, među kojima i Odluka o izmenama i dopunama odluke o rasporedu radnog vremena obavljanja trgovinskih, ugostiteljskih i zanatskih delatnosti.

Oddbornici su većinom glasova usvojili Odluku o izboru članova verifikacionog odbora, kao i  Izveštaj Gradske izborne komisije grada Zaječara o dodeli mandata odbornika po prestanku mandata odborniku Skupštine grada Zaječara pre isteka vremena na koje je izabran. Najveću polemiku izazvale su Odluka  o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara , kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o rasporedu radnog vremena obavljanja, trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti. U predlogu Odluke stoji da izuzetno, kada se proglasi vanredna situacija na teritoriji grada Zaječara ili kada su drugim aktom nadležnog organa za sprečavanje širenja zaraznih bolesti primenjuje se radno vreme pomenutih objekata koje odredi štab za vanredne situacije. Odbornik DS Miloš Stojadinović postavio je pitanje zašto skupština sada donosi ovu Odluku kada to nije bio slučaj sa ranije donetim merama ŠVS.

Zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić istakla je da su sve odluke koje su donete do sada u skladu sa zakono,m i da o tome nema govora. „Svi su bili u obavezi da primenjuju sve što je doneo krizni štab kao i gradski Štab za vanredne situacije“, rekla je Milić. Ona je govoreći o tačkama 4 i 5 kazala da je Skupština morala da donese ovakvu Odluku kako bi postojao pravni osnov da komunalna milicija izrekne novčanu kaznu, što do sada nije bio slučaj. “ Ukoliko neko od odbornika ustanovi da Odluke ipak nisu u skladu sa zakonom, postoji jasno definisana procedura kako se u tom slučaju postupa“rekla je zamenica gradonačelnika Zaječara.

Bez obzira na diskusiju po pitanju 4. i 5. tačke dnevnog reda ove odluke su usvojene većinom glasova. Inače i 39. sednica Skupštine grada Zaječara održana je  u sali Doma kulture u Kotlujevcu u cilju sprečavanja i suzbijanja bolesti COVID 19. Sva lica koja su prisustvovala  zasedanju dužna su bila da se pridržavaju preventivnih mera u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti   

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts