петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U Muzeju Krajine u toku je javni rad gde su angažovanje 6 osoba na 4 meseca

U Muzeju Krajine u toku je javni rad gde su angažovanje 6 osoba na 4 meseca

U muzeju Krajine u toku su javni radovi u okviru kojih je angažovano 6 osoba sa evidencije NSZ čija je vrednost 890.619,12 dinara,  takođe su u toku i ovogodišnja zaštitna arheološka iskopavanja. Iskopavanja se vrše u okviru projekta: “Vrelo-Šarkamen, arheološka istraživanja, prezentacija i promocija”.

Zaposleni u muzeju Krajine u Negotinu prema rečima direktora ove ustanove Ivice Trajkovića, imaju više posla nego ranijih godin, bez obzira što javnih programa nema zbog aktuelne epidemiološke situacije. Muzeju je ove godine od strane ministarstva kulture i informisanja odobreno devet projekata čija je vrednos oko 11 miliona dinara.

Muzeju Krajine Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je sredstva u iznosu od 890.619,12 dinara, za realizaciju projekta “Radovi na održavanju i zaštiti arheoloških lokaliteta Vrelo-Šarkamen i Mora Vagei”. Projekat podrazumeva angažovanje 6 osoba na 4 meseca.

Pored projekata koji su odobreni samom muzeju Krajine, Trajković naglašava da su podržani i projekti njihovih saradnika tako da je ukupna vrednost svih podržanih projekata oko 11 miliona dinara.

Muzej je svoje aktivnosti prilagodio aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, te su i značajni datumi i jubileji obeleženi u skladu s tim.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts