четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Domu kulture u Kotlujevcu održana je 38.  sednica Skupštine grada Zaječara

U Domu kulture u Kotlujevcu održana je 38. sednica Skupštine grada Zaječara

Odbornici su razmatrali 30 tačaka koliko je bilo na dnevnom redu zasedanja. Među najvažnijim tačkama bile su Odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, Odluka o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020.godinu.

38. zasedanje gradske skupštine u Zaječaru započelo je odavanjem pošte minutom ćutanja preminulom odborniku Voislavu Brašancu. Nakon toga su odbornici opozicije zatražili da im se navedu razlozi zašto do sada nije održana ni jedna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici trebali da se izjasne o svim donetim Odlukama za vreme trajanja vanredne situacije na teritoriji grada Zaječara, Miloš Stojadinović odbornik DS naveo je da će zatražiti ocenu ustavnosti određene tačke statuta gde se pored ostalog navodi da gradonačelnik može donositi odluke iz nadležnosti Skupštine u slučaju ratnog stanja i elementarne nepogode.

Predsednik SG Zaječara Stefan Zankov istakao je da je statut grada Zaječara važeći i da je dobio saglasnost resornog ministarstva, nakon toga ga je i skupština usvojila.

Među najvažnijim tačkama bile su Odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, kao i Odluka o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020.godinu. Kako je istakla Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finasije govoreći o završnom računu budžeta za prošlu godinu, ostvarenje budžeta je bilo 57,8 posto, dok su rashodi izvršeni sa 55,70 posto. Što se rebalansa budžeta tiče, usled pandemije COVID 19 došlo je do određenih ušteda te je neophodno taj novac preraspodeliti unutar nekih pozicija u budžetu.

Na dnevnom redu su bile i Odluka o izmeni Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zaječara za period 2021-2027, Odluka o izmenama Odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti grada Zaječara, Odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju stanice za snabdevanje gorivom „Zaječar 1“, Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom, bez naknade, radi izgradnje ulice Cvetka Cakovića u Zaječaru, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts