петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Škole u Zaječaru spremne za početak nove školske godine

Škole u Zaječaru spremne za početak nove školske godine

Nova školska godina prema kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije počinje 1. septembra, a škole su imale rok do 24. avgusta da nadležnim školskim upravama dostave plan rada koji su sačinile u saglasnosti sa preporukom nadležnog ministarstva. Naloženo je da broj đaka u učionicama bude smanjen na 15 učenika, a  časovi će biti skraćeni na 30 minuta.

Školska godina počinje za nedelju dana, prema trenutnim informacijama početak školske godine neće biti odložen. Škole su imale rok da svoj plan i program prilagode datim uslovima, i kako saznajemo škole u Zaječaru su spremne da dočekaju đake. Činjenica je da se korona kriza odrazila i na obrazovni sistem, ali kako nam je rekao Nebojša Milijić dir. OŠ Desanka Maksimović, ova škola je spremna za rad u datim uslovima, a organizacije rada je urađena u najboljem interesu dece.

I dok će stariji osnovci svakog drugog dana pohađati nastavu u školi, zaječarski gimnazijalci će jedne nedelje ići u školu dok će druge nedelje nastavu slušati onlajn. dir. Gimnazije u Zaječaru Srđan Stanojević kaže da su se roditelji većinom izjasnili za kombinovani model nastave, dok je vrlo mali procenat njih izrazio želju da njihova deca nastavu slušaju na daljinu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je, govoreći o početku nove školske godine, naveo je da smatra da deca u školama neće biti izložena većem riziku. Kako kaže, ceo septembar će u školama biti posvećen zdravlju a  učenici će pod nadzorom vaspitača, u školama bit najbezbedniji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts