субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Bioskopima i pozorištima  nakon višemesečne pauze, ponovo dozvoljen rad

Bioskopima i pozorištima nakon višemesečne pauze, ponovo dozvoljen rad

Bioskopima i pozorištima  nakon višemesečne pauze usled epidemije virusa korona, ponovo dozvoljen rad. Međutim, to ne znači da će sve odmah početi i da radi, pošto je potrebno dezinfikovati prostor, a rečeno je i da se glumci u pozorištima na scenu vraćaju 1. septembra.

Prema preporuci republičkog kriznog štaba za suzbijanje širenja korona virusa, pozorištima i bioskopima dozvoljeno je da počnu sa radom ali pod vrlo strogim uslovima koji se moraju ispoštovati. „Mi imamo i obavezu i nameru da te uslove u potpunosti ispunimo i ispoštujemo“, kaže u razgovoru za našu televiziju Vladimir đuričić direktor zaječarskog teatra, naglašavajući da su se zaposleni u pozorištu pripremali za početak rada i da sa nestrpljenjem očekuju publiku.

Đuričić kaže da bez obzira na ograničenja koja su data u preporuci kriznog štaba, ipak će zaječarsko pozorište moći da radi, a ako bude velikog interesovanja za određene predstave, postoji mogućnost da se komad izvede u dva termina.

U pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ rade i na pripremi festivala „Dani Zorana Radmilovića“, nadaju se da će festival uprkos svemu biti održan, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli. Upitno je da li će na repertoaru zoranovih dana ove godine biti predstava iz drugih zemalja, ali će se prilikom selekcije voditi računa da domaće predstave svojim kvalitetom zadovolje kriterijume festivala i festivalske publike.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts