субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Gradonačelnik Boško Ničić obišao radove na rekonstrukciji OŠ Hajduk Veljko u Zaječaru

Gradonačelnik Boško Ničić obišao radove na rekonstrukciji OŠ Hajduk Veljko u Zaječaru

Gradonačelnik zaječara Boško Ničić obišao je radove u osnovnoj školi Hajduk Veljko u naselju Kotlujevac. Završetak posla na sanaciji ovog objekta kasni, što zbog čekanja da stignu određene dozvole, što zbog epidemiološke situacije u vezi epidemije korona virusa, kako je ovom prilikom rečeno očekuje se da će škola biti kompletno osposobljena za bezbedan boravak učenika u njoj negde do početka okotobra.

Kada su radovi na rekonstrukciji započeli, prvobitno je bilo planirano da oni traju šest meseci, a predviđeno je je ulaganje od oko 250 miliona dinara. Međutim taj rok je ozbiljno prekoračen, kako gradonačenik Boško Ničić kaže, iz opravdanih razlog. dok je trajalo vanredno stanje radovi su stali, a nakon toga se dugo čekalo na dobijanje određenih dozvola. “ Ja sam lično zadovoljan kako se trenutno odvija posao, ne mogu da krivim ni izvođača radova zbog kašnjenja, a ni Kancelariju za javna ulaganja koja je je glavni finansijer“, kazao je Ničić i dodao da su prilike bile takve i da se tu ništa ne može, inače finansijska sredstva koja će biti utrošena za kompletan projekat rekonstrukcije škole, kako saznajemo biće oko 290 miliona dinara.

Radove je dodatno uporila i izrada projekta međuspratne konstrukcije za koju je otkriveno da još prilikom izgradnje škole 1984. godine nije urađena kako treba. Naime nakon izrade projekta i dobijanja saglasnosti na isti od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja i finansira projekat rekonstrukcije pomenute škole, radovi su mogli biti nastavljeni.

„Činjenica da ćemo se zajedno sa našim đacima vratiti u našu školu, koja će nakon ove rekonstrukcije biti jedna od najlepših škola u gradu izuzetno me raduje“, rekla je direktorka OŠ Hajduk Veljko Suzana Krstić.

Gradska uprava će obezbediti dezinfekciona sredstva za sve škole u gradu, dok će za đake obezbediti troslojne zaštitne maske koje će roditelji moći da peru nakon upotrebe, a deca će moći da ih koriste više puta. Ničić je obišao i radove koji se trenutno izvode na „Popovoj plaži“ na tzv. ostrvu gde će biti uređeno šetalište i parkovski prostor, kako je Ničić ovom prilikom rekao vrednos kompletne investicije koji se fazno radi u ovom komleksu je oko deset miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts