четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Tradicija se nastavlja, objavljena knjiga „Mali stvaraoci velikog srca“

Tradicija se nastavlja, objavljena knjiga „Mali stvaraoci velikog srca“

Učenici koji su ove 2020. godine završili četvrti razred u OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici upisali su se u red malih stvaralaca velikog srca. Naime svaka generacija đaka ove škole predvođena učiteljicom Danijelom Pejčić svojim najboljim literarnim i likovnim radovima popunjavaju stranice svojevrsne publikacije koja predstavlja krunu njihovog četvrogodišnjeg školovanja.

U godini kada prva knjiga „Mali stvaraoci velikog srca“ slavi svoje punoletstvo, rađa se nova knjiga, četvrta po redu, koja donosi novo stvaralaštvo, nove autore i nova dela. Ova knjiga predstavlja krunu četvrogodišnjeg školovanja, možda budućih pesnika, pisaca, lekara, državnika, velikih mislilaca… Zbornici radova svake generacije kojima je Danijela Pejčić učiteljica sada su već tradicija u u OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici.

Dečja mašta je kao univerzum, beskonačna i fantastična, a kada su ti mališani naučeni da uz pomoć olovke i papira izraze svoja osećanja, misli i inpresije onda nastaju i mala remek dela.  „Moje polje suncokreta cveta i mami lepotom“, ističe učiteljica Pejčić i dodaje da su đaci s nestrpljenjem očekivali objavljivanje knjige.

Knjiga je izdata zahvaljujući finansijskoj podršci roditelja, nema je u prodaji ali se odabranima daje na dar, nažalost nije mogla biti promovisana na pravi način zbog epidemije korona virusa. Kada je knjiga izašla iz štampe deca su već napustila školske klupe i pohađala online nastavu, te je bilo nemoguće organizovati promociju kakvu zaslužuje kažu u razgovoru za našu tv idejni tvorac ovog projekta Danijela Pejčić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts