четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Za programe Stručna praksa i za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih 5 miliona dinara

Kladovo: Za programe Stručna praksa i za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih 5 miliona dinara

Opština Kladovo u 2020. godini realizuje program Stručna praksa za šta je u budžetu opredeljeno tri miliona dinara, Opština je takođe raspisala je i Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, Za tu namenu izdvojeno je 2 miliona dinara. Pored toga budžetom su predvđena i sredstva za pomoć parovima koji će ići na vantelesnu oplodnju u iznosu od milion dinara.

Opština Kladovo uz tehničku podršku Nacionalne služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju programa Stručna praksa u 2020. godini.Stručna praksa predviđa stručno osposobljavnje mladih bez radnog iskustva za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa i biće finansiran sa tri miliona dinara. Opština Kladovo raspisala je i Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, Za tu namenu izdvojeno je 2 miliona dinara, visina subvencije je 200.000 dinara. Javni pozivi otvoreni su do utroška planiranih finansijskih sredstava.

Brojne lokalne samouprave u Srbiji pružaju podršku u finansiranju dodatnih pokušaja vantelesne oplodnje iz svojih lokalnih budžeta za parove koji se bore za potomstvo, među tim opštinama i gradovima je i Kladovo. U 2020. godini opština je u te svrhe izdvojila milion dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts