среда, 1 маја, 2024

20 godina sa vama
Prеmijеrka Srbije Ana Brnabić posеtila je grad Zajеčar

Prеmijеrka Srbije Ana Brnabić posеtila je grad Zajеčar

Uslugu eUpis koju je uspostavila Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja dostupna je osim u Beogradu i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji među kojima je i Zaječar. Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument. „To je je vizija koju smo ostvarili uz pomoć jakih institucija, kao što je kancelarija za IT i eUpravu Vlade RS“, izjavila je premijerka Ana Brnabić tokom obilaska OŠ Ljubica radosavljević Nada u Zaječaru.

„Uvođenjem ove usluge još jednom pokazujemo kako je javna uprava uspešan servis svojih građana, kako građanima štedimo vreme, školama olakšavamo rad i unapređujemo transparentnost procesa upisivanja prvaka”, izjavio je doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu. On je istakao da je do sada oko 55 000 roditelja upisalo svoju decu u vrtiće na ovaj način.

„Premijerka Brnabić je već drugi put u OŠ Ljubica radosavljević Nada, bila je ovde dok su radovi bili u toku, a danas je naša najveća gradska škola i naš ponos“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Predsednica Vlade obišla je i osnovnu školu „Hajduk Veljko“ u naselju Kotlujevac, gde su u toku radovi na rekonstrukciji kompletnog objekta školske zgrade i fiskulturne sale, zašta je koncelarija za javna ulaganja izdvojila oko 204 miliona dinara. Kako je istakao gradonačelnik Ničić oko 130 miliona biće uloženo u zgradu škole, dok će 74 miliona biti usmereno u fiskulturnu salu. On je izrazio očekivanje da će uskoro početi i druga faza radova na rekonstrukciji ove škole, koji se odnose na zatvoreni bazen čija je vrednost blizu četiri miliona evra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts