петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac će u ovoj godini dobiti moderan fitnes centar

Boljevac će u ovoj godini dobiti moderan fitnes centar

Opština Boljevac će u ovoj godini realizovati projekat prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom, u pitanju je opremanje i modernizaciju Sportske hale u Boljevcu u okviru projekta „Omladinske mreže za sport i zdravlje“. Kako je istakao predsednik te opštine dr Nebojša Marjanović uskoro počinju radovi na sanaciji objekta gde će u okviru pomenutog projekta biti napravljen moderan fitnes centar.

Primeri dobre prakse kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje u opštini Boljevac su svakako rekonstrukcija zgrade KOC-a (Kulturno obrazovnog centra) kao i projekat etno sela Ilino, a kako kaže predsednik opštine dr Nebojša Marjanović, u tom pravcu su usmerene i dalje aktivnosti po pitanju prekograničnih projekta, te će tako uskoro Boljevac dobiti i moderno opremljen fitnes centar.

Pomenuti projekat je sasvim izvestan, kaže Marjanović i naglašava da je tender već završen, a ukoliko sve bude teklo po planu Boljevac će biti deo jednog velikok projekta čija je vrednost oko 5 miliona evra. Projektom će biti obuhvaćeni termalni izvori u Krivom Viru, Muzej Timočke bune i razvoj ženskog preduzetništva. Prema Marjanovićevim rečima vrednos tog dela projetkta je oko 800.000 evra.

Pored velikog prirodnog bogatsva koje poseduje opština Boljevac, termalni izvori u Krivom Viru su veliki potencijal koji treba iskoristiti na pravi način. Kako Marjanović ističe, tvorci ovog projekta su prepoznali njegov značaj, a lokalna samouprva sada treba da forsira i na pravi način afirmiše tu ideju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts