петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Najmanji procenat pozitivnih na koronavirus do sada

Najmanji procenat pozitivnih na koronavirus do sada

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je od poslednjeg izveštaja do danas, do 15 časova, registrovan ukupno 9.791 slučaj COVID-19, dok su u poslednja 24 časa preminule još tri osobe.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbija istakla da su do danas testirani uzorci 6.196 osoba, od kojih je 114 bilo pozitivno, i u skladu sa tim navela da je današnji procenat pozitivnosti po prvi put ispod dva odsto i iznosi 1,8 odsto.

U ovom momentu, kako je precizirala, hospitalizovano je 1.750 pacijenata, na respiratoru se nalazi 48 obolelih, dok su do danas ukupno testirane 117.474 osobe.

Ona je naglasila da su u poslednja 24 časa preminule još tri osobe kao posledica infekcije koronavirusom, tako da na današnji dan ukupan broj preminulih iznosi 203, a procenat smrtnosti 2,07 odsto.

Ukupan broj izlečenih osoba, kako je dodala, iznosi 1.971.

Kisić Tepavčević je navela da je distribucija hospitalizovanih pacijenata u odnosu na ustanove gde se leče sledeća: na Klinici za infektivne i tropske bolesti KC Srbije 52 pacijenta, u KC u Nišu u starom delu 130, u novoj zgradi KC Niš 25, u KC Vojvodine 35, u KC Kragujevac 46 i u KBC „Dragiša Mišović“ 119 pacijenata.

U ovoj ustanovi je, kako je ukazala, hospitalizovano i 32 dece, 15 majki, jedna beba, jedna porodilja, tri trudnice i jedna žena koja se nalazi na operativi.

Ona je saopštila da je na Klinici za pulmologiju KC Srbije smešteno 37 pacijenata, u KBC „Zemun“ 210, u KBC „Zvezdara“ 123, u Opštoj bolnici Pančevo 77, u Opštoj bolnici Leskovac 131, u Vojnoj bolnici „Karaburma“ 55, na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici 98 pacijenata i na Beogradskom sajmu 135.

U Studentskom domu u Nišu – paviljon tri nalaze se 52 pacijenta, u Hali 1 Novosadskog sajma 39, u Srednjoj medicinskoj školi „Dva heroja“ u Novom Pazaru 38, dok broj pacijenata zbrinutih u privremenoj bolnici u Hali sportova u Kruševcu iznosi 20, precizirala je Kisić Tepavčević.

Takođe, kako je istakla, u privremenoj bolnici „Plava hala“ u Čačku smešteno je 11 pacijenata, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 31, na Institutu za rehabilitaciju „Selters“ u Mladenovcu 33, u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji 17, na Institutu za lečenje i rehabilitaciju Niška banja „Radon“ 100 i u Specijalnoj bolnici „Sokobanja Novi zavod“ 136 pacijenata.

Prema njenim rečima, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih do današnjeg dana koronavirus je potvrđen kod 273 korisnika i 73 zaposlenih.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts