петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora

Registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 14. april 2020. godine registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora.

Do sada, ukupan broj obolelih osoba na području grada je 50, od kojih je jedan izlečen, dok se u samoizolaciji nalazi 315 osoba.

Na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje u Niš.

U prethodna tri dana sa teritorije grada Bora testirano je oko 116 građana, a javnost će o rezultatima testiranja biti obaveštena po prispeću istih.

“Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je
počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim
krugovima. Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni
jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže.“, rekao je
na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar
Milikić.

Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se
pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts