четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Raste broj zaraženih u Timočkoj krajini

Raste broj zaraženih u Timočkoj krajini

Prema podacima objavljenim na internet stranici COVID – 19 U Zaječaru je zabeležen nagli porast slučajeva obolelih od koronavirusa. Ovi podaci  pokazuju da je u Zaječaru zaključno sa 13. aprilom registrovano 59 obolelih od koronavirusa, što Zaječar, kada se uporedi broj stanovnika sa brojem obolelih, stavlja na treće mesto u Srbiji.

Međutim, gradonačelnik Zaječara I komandant štaba za vanredne situacije Boško Ničić ističe na svom fb nalogu da je u Zaječaru je do 14.4.2020.god testirano ukupno 142 osoba od strane jedine ovlašćene institucije, ZZJZ “Timok”, a sa područja grada Zaječara ;

– zaključno sa rezultatima pristiglim 14. aprila, ukupan broj potvrđenih uzoraka na prisustvo virusa covid-19 je 25, što je porast broja inficiranih od šest (6) osoba. Kako Ničić navodi očekuju se još rezultati za 28 uzoraka.

Ničić ističe da su informacije koje pojedini mediji objavjuju, pozivajući se na sajt covid-19, podaci o građanima koji imaju prebivalište (boravište) u Zaječaru ali ne žive u ovom gradu ili su testirani u nekom centru van teritorije Zaječarskog i Borskog okruga (za koje je nadležan jedino ZZJZ “Timok”). “Ti, naši građani, ulaze naravno u ukupnu cifru inficiranih virusom u Srbiji ali se nikako ne mogu voditi u zvaničnoj statistici obolelih u Zaječaru”, navodi ničić na svom fb nalogu.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar,  na teritoriji opštine Negotin  registrovana su još 3 slučaja pozitivna na virus korona, čime je broj  zaraženih povećan na 5. Od dvadeset jednog uzorkovanog lica, 3 su pozitivna a 18 je negativno. Broj testiranih osoba na virus korona, od prošle nedelje kada je uzorkovanje počelo da se vrši i u negotinskom Zdravstveno centru  je povećan i ukupno  iznosi 47.  Sve osobe pozitivne  na COVID-19,u skladu sa propisanim protokolima i preporukama epidemiologa, biće upućene u tercijalne zdravstvene ustanove u Nišu. U samoizolaciji na teritoriji opštine Negotin trenutno se nalazi 85 osoba. Prema novim rezultatima pristiglih na osnovu testiranja na Covid 19, do  14.aprila u opštini Kladovo potvrđena su još dva slučaja zaraze novim oronavirusom, tako da je ukupno 10 zaraženih pacijenata u opštini Kladovo. Prema najnovijim podacima ZZZJ Timok Zaječar u Boljevcu je novim korona virisom zaraženo 13 osoba. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts