петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin obezbedila 60 kontejnera namenjenih JKP „Badnjevo“

Opština Negotin obezbedila 60 kontejnera namenjenih JKP „Badnjevo“

Opština Negotin je ove godine u budžetu opredelila 4 miliona dinara za subvencije JKP “Badnjevo”, deo od tog novca bio je namenjen za kupovinu kontejnera koji će biti raspoređeni na određenim lokacijama u samom gradu.

“I pored problema sa kojima se se suočavamo, kao uostalom I cela naša zemlja zbog vanredne situacije zbog epidemije KOVID-19, mi I dalje nastojimo da naš posao radimo najbolje što umemo”, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković. On je naglasio da je stiglo 60 kontejnera koji će biti raspoređeni u užem centru grada.

“ Deo kontejnera će biti repariran, a deo oštećenih biće zamenjeni novim, pored grada kontejneri će biti postavljeni I u selima”, rekao je Veličković.

U situaciji kada se sprovode pojačane mere dezinfekcije javnih površina u opštini, JKP “Badnjevo” je angažovano da sprovodi te mere. Kako je istakao predsednik Veličković postoji mogućnost da se I sami građani uključe u process dezinfekcije, obzirom da pored samog grada ima I 39 seoskih MZ.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u vezi epidemije izazvane korona virusom, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković kaže da u prema zvaničnim podacima I dalje ima dva registrovana slučaja zaraze COVID 19, ali su urađeni dodatni testovi I rezultati su negativni. On je naglasio da je ZC Negotin dobio određeni broj testova I da se uzorci sada uzimaju I u toj zdravstvenoj ustanovi.

“ZC Negotin je od republike dobio jedan mobilni respirator koji će nakon vanrednog stanja ostati ZC Negotin”, rekao je predsednik Veličković dodajući da su ekipe JKP “Badnjevo” dezinfikovale parkovske staze kod hotela Ineks I marketa Aleksandrović, dok je za petak 10. April planirana dezinfekcija centralne gradske zone I gradskog parka, kao I prostora oko domova za stare u gradu I u selima ali I površina oko doma Stanko Paunović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts