четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Novih pet žrtava koronavirusa u Srbiji

Novih pet žrtava koronavirusa u Srbiji

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su u poslednja 24 časa u našoj zemlji testirane 3.543 osobe, od kojih je 260 pozitivno na koronavirus, dok je pet osoba preminulo.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirao da je do sada ukupno hospitalizovano 3.660 pacijenata, pri čemu se 101 osoba nalazi na respiratoru.

On je naveo da je u Republici Srbiji ukupno testirano 45.355 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, od kojih su dve muškog, a tri ženskog pola, ukazao je ministar, dodajući da je od početka epidemije preminulo 130 ljudi, a da ukupan broj izlečenih građana iznosi 977.

Lončar je naglasio da je 656 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, njih 430 je imalo kliničku sliku koja je zahtevala bolničko lečenje, a procenat zdravstvenih radnika u ukupnoj populaciji pozitivnih na ovaj virus iznosi 9,52 odsto.

On je, kada je reč o socijalnim ustanovama, rekao da je, prema najnovijim podacima, 489 korisnika ustanova za stare, kao i 98 zaposlenih, pozitivno na koronavirus.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts