уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
I dalje raste broj zaraženih u Timočkoj krajini

I dalje raste broj zaraženih u Timočkoj krajini

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 21. April 2020. godine od početka testiranja ukupan broj obolelih osoba na području grada je 86, od kojih je 16 osoba izlečeno, dok su dve osobe, nažalost, preminule. Od poslednjih podataka, registrovano je šest novih slučajeva virusa na teritoriji grada, dok je 10 osoba izlečeno. Na teritoriji grada Bora u samoizolaciji nalaze se 294 osobe. Dosad je testirano 360 osoba, dok se čekaju rezultati za 50 osoba.

 Što se opštine Negotin Tiče prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar,  na teritoriji ove opštine registrovan je još jedan slučaj pozitivan na virus korona, čime je broj  zaraženih povećan na 7. Od šesnaest lica   testiranih 15. i 16. aprila, jedno je imalo  pozitivan nalaz a  petnaest negativan.  U našoj opštini  zaključno sa 20. aprilom testirano je 119 osoba od kojih se čeka rezultat za još 19 uzoraka. U ukupnom broju testova urađena su i dva kontrolna, koja su pokazala negativan rezultat. Sve osobe pozitivne na COVID-19, u skladu sa propisanim algoritmima upućuju se u tercijalne zdravstvene ustanove u Nišu.  U ostalim opštinama Borskog okruga u Kladovu je do sada registrovano 18 slučajeva COVID 19 i u Majdanpeku 1.

Prema  najnovijim rezultatima, pristiglim iz referentnih labaratorija, u Zaječaru su registrovana još dva nova slučaja obolelih od virusa covid-19. Tako je ukupan broj narastao na 29 pozitvnih na virus corona. Kako gradonaćelnik Zaječara Boško Ničić ističe, pošto se radi o tzv. “lokalnoj transmisiji” trenutno je u toku obimnije testiranje što pokazuje i povećanje broja uzorkovanih lica. Kako kaže o svim rezultatima javnost će biti blagovremeno obavešteni čim rezultati testova budu pristigli. Prema podacima sa aplikacije COVID 10 statistički-podaci-o-koronavirusu u opštini Boljevac je zabeležen 21 slučaj zaraze, dok je u opštini Knjaževac zaraženo 20 osoba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts