четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Još šest osoba preminulo od posledica zaraze koronavirusom

Još šest osoba preminulo od posledica zaraze koronavirusom

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su od poslednjeg izveštaja do danas, do 15 časova, testirani uzorci 5.446 osoba, pri čemu su 222 nalaza bila pozitivna na prisustvo koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 8.497.

Kisić Tepavčević je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija iznela podatak da je do danas hospitalizovano 2.517 pacijenata, a da se na respiratoru nalazi 79 obolelih.

Ukupno je izlečeno 1.260 lica, naglasila je ona i dodala da su od šestoro preminulih, tri osobe muškog, a tri ženskog pola.

U našoj zemlji je od početka epidemije ukupno preminulo 168 osoba, dodala je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, najviše zaraženih je u Beogradu – 2.122 osobe, što je 27,38 odsto od ukupnog broja, zatim Nišu 1.189 – 15,34 odsto, Ćupriji tri odsto, Leskovcu 2,68, Kruševcu 2,41, Valjevu 2,32, Aleksincu 2,12, Paraćinu 1,99, Jagodini 1,60 i Boru 1,56 odsto.

U ostalim gradovima i mestima zabeležen je manji broj zaraženih, pri čemu su retka područja gde nema prisustva virusa, rekla je ona i dodala da je procenat pozitivnih slučajeva na današnji dan u odnosu na ukupan broj stanovnika 0,12 odsto.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih preporuka prevencije oboljenja.

Prema njegovim rečima, od danas se dozvoljavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio.

Videćemo naknadno šta se može učiniti za one sportove koji su u zatvorenom, a vrlo brzo će i ta odluka biti doneta, najavio je Tiodorović.

Takođe, kako je preneo, od 4. maja obnavlja se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije.

Od 8. maja rade i tržni centri, a od 11. maja i vrtići, uz dobru pripremu, dok će se avio-prevoz obnoviti od 18. maja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts