петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Još 19 zaraženih u Boru, ukupno 68 potrvđenih slučajeva COVID 19

Još 19 zaraženih u Boru, ukupno 68 potrvđenih slučajeva COVID 19

Prema najnovijim podacima u poslednjih 48 sati na teritoriji grada Bora registrovano je još 19 potvrđenih slučajeva COVID 19, što ukupno čini 68 registrovcanih slučajeva zaraze. Kako je istakao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na pres konferenciji, to su podaci COVID aplikacije ministarstva Zdravlja. Milikić je istakao da se čekaju rezultati za još 118 uzetih uzoraka od ukupno 287. On je naglasio da je testirano I 22 dece I da je devetoro njih pozitivno na COVID 19, u pitanju su deca kod čijih je roditelja ranije ustanovljeno prisustvo virusa korona.

“ Nepoštovanje propisanih mera I nedisciplina pojedinih građana rezultiralo je stvaranjem novog žarišta, evidentno je da imamo lokalnu transmisiju I da se virus prenosi sa čoveka na čoveka”, kaže gradonačelnoik Milikić naglašavajući da je krajnje vreme da se urazumimo I počnemo odgovorno da se ponašamo. Kako kaže, ovde je reč o bezbednosti svih građana. Borska bolnica I Dom zdravlja preduzeli su sve neophodne mere koje propisala Vlada Srbije, kako bi spremni stupili u borbu sa ovim virusom. Otvorene su I Covid ambulante, a Dom zdravlja radi I na pronalaženju svih pacijenata koji imaju simptome I koji bi mogli biti zaraženi.

Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts