четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Epidemiološka situacija u Timočkoj krajini

Epidemiološka situacija u Timočkoj krajini

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 60 osoba je pozitivno na virus Covid-19. Od poslednjih informacija, dve osobe su izlečene, na teritoriji grada registrovana su dva novoobolela, dok je nažalost, jedna osoba preminula od posledica virusa.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 95, od kojih su 32 osobe izlečene, dok su tri osobe preminule od posledica virusa. Od početka pandemije testirane su 444 osobe, dok se čekaju rezultati za 87 osoba.Na teritoriji grada Bora se, prema podacima od 22. aprila, u samoizolaciji nalazi 312 osoba.

Ovi podaci se podudaraju sa podacima koji su objavljeni na portal COVID 19 statistički podaci o korona virusu. Međutim kada je u pitanju grad Zaječar na pomenutom portal se navodi da je u gradu na Timoku registrovano 49 zaraženih osoba korona virusom, dok podaci za ZZJZ “Timok” Zaječar pokazuju da je prema najnovijim rezultatima taj broj manji, odnosno da je u Zaječaru do sada registrovan 41 slučaj zaraze COVID 19. 

Prema poslednjem  izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz Zaječara,  na  teritorije opštine Negotin, od početka pandemije korona virusa testirano je ukupno 119 osoba, sedam osoba je sa pozitivnim a 113 ima negativni nalaz.   Na portal COVID 19 statistički podaci o korona virusu stoji da je u Negotin 8 osoba inficirano novim korona virusom.

Kada su u pitanju podaci o ostalim opštinama u Timočkoj krajni na pomenutom portal se navodi da je u Knjaževcu zaraženo 22 ljudi, u Boljevcu 23, Kladovu 18 i u Majdanpeku troje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts