субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Dalji pad broja zaraženih koronavirusom

Dalji pad broja zaraženih koronavirusom

Pokrajinski sekretar za zdravstvo AP Vojvodine Zoran Gojković izjavio je da je u našoj zemlji do danas, do 15 časova, registrovano ukupno 7.276 potvrđenih slučajeva zarazne bolesti COVID-19, dok je u poslednja 24 časa pet lica preminulo.

Gojković je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirao da su od poslednjeg izveštaja do danas u našoj zemlji testirani uzorci 2.688 osoba, pri čemu su 162 laboratorijska nalaza pozitivna na koronavirus.

On je precizirao da je do sada ukupno hospitalizovano 3.477 pacijenata, dok se 96 obolelih od COVID-19 nalazi na respiratoru.

Prema njegovim rečima, u Republici Srbiji su, zaključno sa današnjim danom, ukupno testirane 51.324 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, od kojih su četiri muškog, a jedna ženskog pola, ukazao je Gojković i dodao da je od početka epidemije preminulo ukupno 139 ljudi, a da ukupan broj izlečenih građana iznosi 1.063.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts