субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
COVID 19 ušao u dom za stare “Radost” u Negotinu

COVID 19 ušao u dom za stare “Radost” u Negotinu

Negotin je novo žarište, korona virus je ušao u dom za stare “Radost” u ovom gradu, od 40 testiranih, korona virus potvrđen je kod 30 korisnika i zaposlenih, potvrdio je na konferenciji za novinare Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije u opštini Negotin.

“ Treba napomenuti da je pored 26 korisnika usluga pomenutog doma za stare, zaraženo i tri radnika, kao i jedan pripadnik vojske Srbije koji obezbeđuje ovu ustanovu”, rekao je Veličković.

Kako je predsednik Veličković istakao stanje inficiranih je trenutno stabilno, kod dvoje pacijenata je povišena telesna temperature, dok ostali nemaju nikakve simptome. On je naglasio da je ovo veliki udarac za opštinu Negotin, i da je očigledno da je došlo do određenih propusta.

“Kapaciteti ZC Negotin mogu da odgovore na potrebe trenutnog broja zaraženih, ali će odluka o smeštaju inficiranih iz doma za stare u Negotinu biti doneta nakon konsultacija sa predstavnicima republičkog kriznog štaba”, rekao je komandant štba za vanredne situacije u Negotinu. Na konferenciji je takođe rečeno da će zbog moguće kontaminacije uzoraka prilikom transporta, testiranje biti ponovljeno kod svih osoba čiji su testovi bili pozitivni.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts