уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
„Za unapređenje rada opštinskog GIS portala“ 4,8 miliona dinara

„Za unapređenje rada opštinskog GIS portala“ 4,8 miliona dinara

Juče je u Nišu potpisan ugovor za realizaciju projekta „Za unapredjenje rada opštinskog GIS portala“ uz pomoc Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave.  Opštini Negotin je za projekat “Unapređenje rada opštinskog GIS portala Negotin” od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobreno 4.800.000 dinara. Ukupna vrednost projekat uz učešće lokalne samouprave od 1.154.198,4 dinara iznosi 5.954.198,4 dinara. Osnovni cilj projekta je unapređenje i modernizacija rada opštinske uprave, kroz unapređenje servisa za efikasno pružanje usluga građanima i privredi.
Opština je prošle godine za projekat “Opštinski GIS portal” od pomenutog ministarstva iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave dobila 4.800.000 dinara. Ukupna vrednost projekta iznosila je 5.979.302,4 dinara, od čega je učešće opštine Negotin iznosilo 1.179.302,4 dinara. Izradom opštinskog GIS portala Negotin omogućeno je stvaranje organizovane i sintetizovane baze podataka, tačnih i ažuriranih registara resursa kojima opština sada raspolaže na jednom mestu.Projektom „Za unapređenje rada opštinskog GIS portala“ izvršiće se integracija prostornih podataka svih javnih servisa radi jednostavnijeg pristupa prostornim informacijama kako građanstva, tako i stručnih službi javne administracije.Projekat podrazumeva popis imovine opštine Negotin, formiranje digitalne baze vodovodne, kanalizacione mreže u okolnim naseljima gde se podaci o mreži vode u analognom obliku, evidentiranje i formiranje baze od 7000 sijalica ulične rasvete, evidentiranje parking mesta-parkirališta kao i horizontalnu i vertikalnu uličnu signalizaciju, postavljanje na portal dodatnog turističkog sadržaja u Negotinu, izradu potrebnih aplikacije za rad nad podacima, pripremu i integraciju prikupljenih podataka u sistem-bazu geoportala.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts