петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji Borskog i Zaječaskog okruga nema registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom

Na teritoriji Borskog i Zaječaskog okruga nema registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je jutros da je u našoj zemlji do sada ukupno registrovano 97 potvrđenih slučajeva COVID-19.
Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 19. marta, testirani su uzorci 46 osoba, od kojih je osam pozitivih i 38 negativnih na novi koronavirus.
U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, u stabilnom opštem stanju.U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do danas, do 8 časova, testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Prema informacijama iz ZZJT u Zaječaru situacija na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga je ne promenjena, odnosno nema registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom. Kako nam je u telefonskom razgovoru rekla dir. ZZJZ na teritoriji oba okruka nije bilo ni prijavljenih slučajeva, da je neko imao bilo kakve simptome koji bi zahtevali tesiranje. Prema njenim rečima presek stanja u ovom delu Srbije biće napravljen u 13h, nakon toga će biti sačinjen i novi izveštaj. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts