недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Održan koncert Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara

Održan koncert Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara

U punoj sali zaječarskog teatra sinoć je održan koncert Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara pod rukovodstvom Maje Milenković , „Ljubavi, neka bude volja tvoja“, posvećen ženama povodom njihovog praznika. Ovo muzičko-poetsko veče oduševilo je publiku koja je gromkim aplauzom gradski hor dva puta vraćala na scenu .
Koncert koji je organizovan dve godine nakon osnivanja zaječarskog pevačkog društva potvrdio je veliki napredak u pevanju u odnosu na prvi nastup najmađeg zaječarskog hora. Publika je sa uživanjem slušala
odličnu interpretaciju kompozicija iz bogate tradicije vizantijskog horskog pevanja koje je hor izveo na prošlogodišnjem Antika festu u predstavi „Opsada i pad Konstantinopolja“, zatim ruske pesme: „Konj“ i „Rjabinuška“, kompozicije iz opusa Stevana Stojanovića Mokranjca i drugih domaćih autora, kao i narodne pesme „Pošla rumena „ „Ajde Jano“ i „Mndra mja“ ( Lepotice moja) . Korepetirori su bili : Dušan Đorđević na harmonici, Miloš Trajković na tarabuci i Vesna Obradović Kostić, klavir.
Kompletnom užitku doprineli su glumci zaječarskog pozorišta : Nataša Petrović u ulozi voditelja i Branislav Mijatović koji je govorio stihove o ljubavi. Najlepše stihove govorila je i članica hora , profesorka Slavica Stanković. Uz odlične video animacije, bilo je ovo veče za pamćenje u zaječarskom pozorištu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts