четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Obaveštenje ZC Negotin

Obaveštenje ZC Negotin

Zdravstveni centar Negotin formirao je dve ambulante za pacijente sa simptomima respiratorne infekcije u Službi opšte medicine Doma zdravlja koje će raditi svakog dana (i vikendom) od 7 do 22 sati. Brojevi telefona u ovim ordinacijama,na koje pacijenti mogu da se jave i dobiju neophodne informacije su-  062-88-58-111 (na koji se javlja medic.sestra) i 062-88-58-112 (na koji se javlja lekar)

Na ulazu u treću lamelu Doma zdravlja nalazi se punkt gde će zdravstveni radnici vršiti trijažu pacijenata u zavisnosti od njihovih tegoba i upućivati ih u određene ordinacije,

U Službi medicine rada su ambulante u kojima će lekari raditi sa ostalim pacijentima – kojima je neophodan pregled tog dana ili propisivanje terapije.

Rad lekara i med.sestara u ambulantama u selima opštine Negotin odvija se po danima kao i do sada – bez promena.

Termini koji su već unapred određeni  kroz kompjuterski sistem zakazivanja kod izabranog lekara ili lekara specijaliste, u vreme trajanja vanrednog stanja u zemlji – neće važiti.Izabrani lekar ili lekar iz Hitne službe će uputiti pacijenta na pregled kod određenog specijaliste ako je to neophodno,sa uputom na kome je oznaka „hitno“

Pacijenti sa visokom temperaturom,kašljem i otežanim disanjem -potrebno je da se jave telefonom Hitnoj službi (a ne da dolaze sami u Hitnu službu),da bi se dalje preduzeli odgovarajući postupci prema proceduri.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts