среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana 35. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana 35. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je u sredu održana 35. sednica Skupštine grada Zaječara sazvana po hitnom postupku. Na dnevnom redu pomenutog zasedanja bilo je sedam tačaka. Odbornici su ovom prilikom usvojili niz Odluka kako bi, pre svega bili obezbeđeni uslovi za neometano funkcionisanje MZ Vratarnica i Centra za socijalni rad.

Doskorašnji predsednik Mesne zajednice Vratarnica Gradimir Vasić podneo je ostavku na tu funkciju, pošto su se stekli uslovi za raspuštanje ovog saveta,  odbornici su većinom glasova za poverenika grada Zaječara imenovali Miodraga Jovanovića, penzionera iz Zaječara. On će obavljati tekuće neodložne poslove MZ Vratarnica sve do konstituisanja novog Saveta u ovom selu. Skupština je  donela i Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Zaječaru. Većinom glasova odbornika, umesto Mirjane Radivojević za novog v.d. direktora imenovan je diplomirani pravnik iz Zaječara Nenad Dinulović. Ovom  Odlukom predstavnici opzicije nisu zadovoljni. dr Nedad Ristović predsednik pokret „Pobeda za naš grad“ smatra da izbor Dinulovića za v.d. direktora nije pravo rešenje za Centar za socijalni rad u Zaječaru.

„Centar za socijalni rad u Zaječaru već duže ne radi svoj posao kako treba i zbog toga nadležnima u gradskoj upravi često stižu pritužbe građana, a znamo i da su tamo narušeni i međuljudski odnosi unutar kolektiva“, rekla je za skupštinskom govornicom Marina Milić zamenica gradonačelnika Zaječara, naglašavajući da izbor v.d. direktora van pomenutog kolektiva jeste pravo rešenje za ovu ustanovu.

 Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju predsednika članova i sekretara komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica, kao i rešenje o obrazovanju Drugostepene komisije za sprovođenje pomenutih izbora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts