петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Sastanak na temu: Smanjenje količine smeća i otpada na seoskim deponijama i u gradu Zaječaru

Sastanak na temu: Smanjenje količine smeća i otpada na seoskim deponijama i u gradu Zaječaru

Kompanija Delta koja u dva sela sa teritorije grada Zaječara Maloj Jasikovi i Dubočanu realizuje projekat „Naše selo“, koji za cilj ima da oživi srspko selo, zalaže se i za smanjenje količine smeća i otpada na seoskim deponijama. Tim povodom su se predstavnici ove kompanije sastali sa nadležnima iz JKSP „Zaječar“ kako bi se dogovorili o koracima koji će u tom pravcu bite preduzeti.

Problem divljih deponija ne može biti lako rešen, ali je potrebno promeniti svest ljudi i edukovati stanovništvo o pravilnom tretiranju i razvrstavanju otpada, istakli su predstavnici „Delta paka“, operatera za upravljanje ambalažnim otpadom.

Pored edukacija koje će organizovati, uloga „Delta paka“ biće i da  obezbedi sakupljača generisanog otpada koji će biti uključen u proces reciklaže, rečeno je na ovom skupu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts