петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredelilo je 520.000.000 dinara za lokalne samouprave

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredelilo je 520.000.000 dinara za lokalne samouprave

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520.000.000 dinara. Od ove godine iz Fonda, po posebnom konkursu, Ministarstvo dodeljuje i godišnju nagradu za najbolju opštinsku/gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja u 2019. godini, kao vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou.

“ 520 miliona dinara je na raspolaganju gradovima i opštinama u Srbiji kako bi servisirali svoje potrebe na lokalu, bilo da su u pitanju infrastrukturni projekti kao i neki prekogranični projekti u kojima lokalne samouprave učestvuju“, rekao je u zaječaru državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak.

„Sređivanjem zgrade u Dositejevoj ulici u Zaječaru brojne službe koje funkcionišu pri gradskoj upravi, a koje su izmešnene na nekoliko lokacija, konačno će moći da rade pod istim krovom“, istakao je gradonačelnik zaječara Boško Ničić.

Opština Boljevac očekuje da će njihov projekat za adaptaciju doma učenika biti podržan, čime bi se rešio problem smeštaja srednjoškolaca koji dolaze u ovu opštinu na školovanje i čitavog regiona.

Opštine i gradove imaju rok da do 18. februara ove godine konkurišu sa projektima i na taj način reše neke od problema svojih zajednica. Kako ističu u ovom Ministarstvu do sada je podržano 136 projekata. Sredstvima fonda su uređivale zgrade opština i gradova i modernizovao njihov rad, uvodio eParlament, uređivali vrtići, trgovi, pijačni prostor i podizao kulturni život širom Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts