петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima u Istorijskom arhivu „Timočke krajine“ u Zaječar

Kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima u Istorijskom arhivu „Timočke krajine“ u Zaječar

U Istorijskom arhivu „Timočke krajine“ u  Zaječar otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Rusija – najlepša zemlja na svetu“, izložbu je pratila i promocija knjige pod naslovom „Rusko kulturno nasleđe u Srbiji“.Kako ističu u Istorijskom arhivu „Timočke krajine“ u Zaječaru izložba će u narednih mesec dana biti dostupna posetiocima, što bi moglo da privuče i veliki broj organizovanih poseta iz gradskih škola.

Istorijski arhiv „Timočka krajina“ Zaječar i Centar ruskog geografskog društva u Srbiji priredili su kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima. Rusko geografsko društvo jedno je od četiri najstarija društva na svetu istakao je ovom prilikom Miroljub Milinčić direktor tog društva u Srbiji, iznoseći važan pdatak da se danas na čelu ovog društva nalazi ruski ministar odbrane Sergej Kužugetovič Šojgu.

Milinčić podseća da saradnja između Rusije i srbije datira još iz 11. veka. A o saradnji, kako kaže između dobrih ljudi, svedoči i činjenica da su članovi ruskog geografskog društva bili Vuk Kardžić, Jovan Cvijić, Pavle Solarić…

Nakon promocije knjige „Rusko kulturno nasleđe u Srbiji“ u Beogradu, pomenuta knjiga kao, izložba i projekcija filma povodom 170 godina postojanja Ruskog geografskog društva, pretstavljeni su i zaječarskoj publici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts