четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Šta čitati u hladnim danima (VIDEO)

Šta čitati u hladnim danima (VIDEO)

Kada napolju temperature budu ispod nule, mnogi vole da u toplini svoga doma sate i sate provode uz dobru knjigu. Bilo da su ljubitelji fantastike, trilera, beletristike ili nekog drugog žanra željenu literaturu često nalaze u knjižari Kaligraf u Zaječaru. Od slikovnica i bajki, preko beletristike i popularne psihologije, do trilera i fantastike veliki broj naslova može se naći na policama, a zainteresovanost Zaječaraca govori da pisana reč nije izašla iz mode.

Svaki ljubitelj knjige ima žanr koji mu najviše prija, te u zavisnosti od toga i bira koju će literaturu čitati.

U knjižari Kaligraf kažu da ženska populacija najčešće pazari romane kao što su „Nevesta do srede“ Ketrin Bajbi ili „Grešnica“ Tifani Rajs. Među najtraženijim autorima i dalje su Fredrik Bakman i Stiven King.

Preko 3000 izdavača u Srbiji govori u prilog postoji velika tražnja za knjigama, a poslednjih godina veliki je izbor literature za decu. Jedna od preporuka za predškolce svakako je Uroš Petrović i njegova nova knjiga Zagonetna potraga, dok za one mlađe uvek se može naći zbirka bajki ili drugog zanimljivog štiva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts