уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Zbog dotrajalih instalacija semafori na pojedinim raskrsnicama u Zaječaru ne rade

Zbog dotrajalih instalacija semafori na pojedinim raskrsnicama u Zaječaru ne rade

Svetlosna saobraćajna signalizacija često ne radi na raskrsnici ulice Generala Gambete, Trga oslobođenja i Hajduk Veljkove ulice, kao i na raskrsnici ulice 7. Septembra i Istarske ulice. Zbog dugogodišnjeg održavanja uređaji i prateće instalacije su dotrajali, kažu iz Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar. 

Milena Videnović, projektant saradnik za saobraćaj i saobraćajnu signalizaciju ističe da se u pomenutim ulicama saobraćaj reguliše vertikalnom saobraćajnom signalizacijom. „U toku su pripreme za izradu projekta svetlosne saobraćajne signalizacije i signalnog plana koji će se realizovati sledeće godine. Prvenstveno treba uraditi saobraćajno istraživanje i brojanje saobraćaja da bi se došlo do tačnih podataka o saobraćajnim tokovima. Ozbiljno će se pristupiti ovoj problematici, da bi novo rešenje povećalo bezbednost saobraćaja i smanjilo zadržavanje saobraćajnih tokova, rekla je Videnović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts