недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Odlična godina za zaječarsko pozorište (VIDEO)

Odlična godina za zaječarsko pozorište (VIDEO)

2019. godina u Narodnom pozorištu Timočke Krajine protekla je u znaku premijera, manifestacija i festivala. Ova ustanova se upustila u zanimljiv projekat sa glumcima amaterima iz romske zajednice što je rezultiralo predstavom „Đelem, đelem“ koja oslikava život Roma. Prema rečima direktora pozorišta Vladimira Đuričića predstava Bliskost doživela je veliki uspeh u Srbiji, a postoje pregovori da u budućnosti gostuje i u inostranstvu, a tokom ove godine obogaćen je i repertoar namenjen najmlađima te je komad Mačak u čizmama otvorio Međunarodni dečiji festival „ZajeČAR“. Obnovljen je i festival antičke drame koji je otvoren predstavom „Žene iz Troje“.

Ovogodišnji Dani Zorana Radmilovića postavili su visoku lestvicu što se tiče kvaliteta glavnog i pratećeg programa. Prema Đuričićevim rečima u planu je da se određenim aktivnostima oda počast velikom reditelju koji je detinjstvo proveo u Vratarnici kod Zaječara, odakle mu je majka.

Zaječarska publika imaće priliku da u maju mesecu pogleda najgledanija filmska ostvarenja iz regiona. Direktor pozorišta rekao je da se aktivno radi na otvaranju stalnog bioskopa u prostorijama Doma kulture u Kotlujevcu. U duhu praznika priprema se novogodišnja predstava koja će biti premijerno izvedena 20. decembra. Ansambl zaječarskog pozorišta uveliko radi na predstavi „Idemo u lov“ čija će premijera biti 2. februara kada se obeležava Dan pozorišta. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts