субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
ĐORĐEVIĆ: Rad zaječarske biblioteke bolji nego prethodne godine (VIDEO)

ĐORĐEVIĆ: Rad zaječarske biblioteke bolji nego prethodne godine (VIDEO)

Boban Đorđević, direktor Matične bibliote Svetozar Marković u Zaječaru, iako zadovoljan radom ove ustanove u 2018. godini, tekuću 2019. ocenio je kao uspešniju. Organizovano je 7 promocija knjiga i 1 dokumentarnog filma, 9 predavanja na razne teme, ali i 3 izlobe slika. S obzirom da su 2. septembra počeli radovi na tekućem održavanju biblioteke pojedine planirane aktivnosti nisu realizovane, ali će prema rečima direktora to biti odloženo za narednu godinu. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Timočkom eparhijom biblioteka se upustila u realizaciju jednog zanimljivog projekta.

Biblioteka je tokom 2019. godine 2 puta konkurisala kod Ministarstva kulture, ali i na jedan poziv za otkup publikacija. Prema rečima direktora za 2020. godinu planirani su bogati kulturni događaji. I dalje će se organizovati akcije kada je omogućen upis po povlašćenim cenama. Naredne godine besplatna članarina obezbeđena je za starije od 65 godina, decu predškolskog uzrasta, učenike prvog razreda i lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts