петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru održana prodajna izložba meda i pčelarske opreme (VIDEO)

U Zaječaru održana prodajna izložba meda i pčelarske opreme (VIDEO)

U organizaciji Društva pčelara „Timok“, u Zaječaru je održana izložba meda, pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo. Izložba će biti organizovana na gradskoj pijaci, na prostoru prodaje cveća

Med, propolis, polenov prah, ali i medenjaci, košnice, vosak i ostala oprema mogli su se naći na prodajnoj izložbi u Zaječaru koja je organizovana radi širenja svesti o dobrim stranama pčelinjih proizvoda.

Pčelari savetuju da med treba kupovati samo od poznatih i proverenih pčelara. Osobina svakog meda je da se kristališe, a onaj koji je bogatiji glukozom, pre će se kristalizovati. Najpre se kristališe suncokretov med, dok bagremov može da stoji i do dve godine, a da se to ne dogodi. Svaki med je zdrav, ali neki pčelari kažu da je bagremov med najkvalitetniji, a livadski najzdraviji. Ovu izložbu organizovalo je Društvo pčelara „Timok“ Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts