четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Kladovu održana sednica Skupštine (VIDEO)

U Kladovu održana sednica Skupštine (VIDEO)

Na sednici skupštine opštine Kladovo usvojen je 3. ovogodišnji rebalans budžeta za 2019. godinu kojim se za potrebe svih mesnih zajednica izdvojeno je dodatnih milion dinara, za isplate po rešenju ujeda pasa lutalica povećano je za dodatnih 500.000, povećavaju prihodi od novčanih kazni za 600.000 dinara. Ovim rebalansom predviđena su 3 nova projekta ukupne vrednosti 12.234.000 dinara koji će se realizovati u okviru programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija.

Obezbeđene su knjige za prvake, sređen je plato i parking ispred pristaništa, počela je izgradnja puta Kladovo – Brza Palanka, takođe se sanira ključki put. U planu je kupovina terenskog vozila za vatrogasce i rekonstrukcija krova Doma kulture, rekao je na sednici Skupštine predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Na dnevonom redu sednice Skupštine opštine Kladovo bio je predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o građevinskom zemljištu, kao i Odluka o pokretanju postupka za pribavljanje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu opštine Kladovo putem sporazuma, radi izgradnje priključka na državni put 1. B reada.

Odbornici su odlučivali i o mesnim zajednicama, o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu, ali i o izmeni programa poslovanja JP Komunalac za 2019. godinu.

Na ovoj sednici bilo je i reči o Izmenama lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Kladovo za 2019. godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts