петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Obeležena 75.godišnjica od oslobođenja Timočkog kraja u Drugom svetskom ratu

Obeležena 75.godišnjica od oslobođenja Timočkog kraja u Drugom svetskom ratu

U Negotinu je obeležena 75.godišnjica od oslobođenja Timočkog kraja u Drugom svetskom ratu. Proslavu jubileja organizovali su SUBNOR Negotin, republička organizacija SUBNOR-a Srbije i opština Negotin.

Polaganjem venaca i cveća na spomenik boraca palh za oslobođenje u Drugom svetskom ratu u gradskom parku u Negotinu i svečanom akademijom koja je organizovana u Domu kulture Stevan Mokranjac 30. septembra, obeležen je  jubilej posvećen oslobođenju istočne Srbije u Drugom svetskom ratu. Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković istakao je da je 30. septembar izuzetno značajan istorijski datum za ovaj kraj, on treba da nas podseti na solidarnost i prijateljstvo između Srpskog i Ruskog naroda. Istorijski podaci i kažu da je u borbama za oslobođenje ovog kraja u Drugom svetskom ratu stradalo 536 naših boraca i 675 pripadnika Crvene armije. Jubilej obeležavanja 75 godina od oslobođenja istočne Srbije u Drugom svetskom ratu organizovali su SUBNOR Negotin, republička organizacija SUBNOR-a Srbije i opština Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts