субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održan prvi festival „Zaječarski dani“

U Zaječaru je održan prvi festival „Zaječarski dani“

U oči obeležavanja međunarodnog dana starih, u Zaječaru je održan prvi festival kulturno umetničkih društava penzionera pod nazivom “ Zaječarski dani“. Prema rečima organizatora bilo je blizu dvestotine učesnika iz Bugarske, Leskovca, Negotina, Vrnjačke banje i Vranja.

Kada se spomenu pesma i igra, uglavno nas to asocira na mlade, međutim ovaj festival pokazuje da i pripadnici treće dobi mogu da promovišu narodno stvaralaštvo i duh tradicije prenesu budućim pokoljenjima. Ovaj festival su organizovali Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i KUD „Penzioner“ iz ovog grada.

Nakon nastupa kulturno umetničkih društava, nastavljeno je druženje u popodnevnim satim. Kako je najavljeno ovom prilikom ubuduće će ovaj fistival zauzeti centralno mestu na početku obeležavanja meseca starih osoba. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts