петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Zorana Mihajlović posetila Zaječar: Najavljene investicije u infrastrukturu (VIDEO)

Zorana Mihajlović posetila Zaječar: Najavljene investicije u infrastrukturu (VIDEO)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sa svojim saradnicima posetila je Zaječar gde su na održanim sastancima bilo reči o brojnim projektima koje lokalna samouprava ne može rešiti bez pomoći Vlade. Ona je sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem razgovarala o uređenju putne infrastrukture i istakla da će glavni zamajac uređenja biti 2020. godine. Jedna od glavnih tema bio železnički saobraćaj.

Mihajlović je istakla da se završetak radova pruge Niš-Zaječar očekuje tokom sledeće godine. Što se tiče izgradnje Turskog toka Ministarstvo je izdalo sve potrebne dozvole.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da vrednost planiranih projekata, o kojima je bilo reči tokom održanih sastanaka, znatno prevazilazi višegodišnje budžete grada.

Bilo je reči o vađenju potopljene, ratne flote iz Dunava koje bi trebalo da počne tokom leta 2021. godine. Trenutno se čeka odobrenje tenderskog dosijea od strane Evropske investicione banke nakon čega će biti raspisan tender. Postupak snimanja neeksplodiranih ubojnih sredstava  će trajati oko godinu dana, a do novembra naredne godine očekuje se tehnički izveštaj rekao je Veljko Kovačević, pomoćnik ministra zadužen za vodni saobraćaj.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts