субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo:8. jula održan 28.sabor dijaspore u Ljubičevcu

Kladovo:8. jula održan 28.sabor dijaspore u Ljubičevcu

Evropski Ljubičevac, selo u opštini Kladovo, smešteno pokraj prelepog Dunava, ponovo je ove godine okupio veliki broj naših ljudi koji žive i rade u zemljama zapadne Evrope na 28 saboru dijaspore.

“Pre 40 i više godina krenuli smo za boljim životom, napustili smo svoja ognjišta, međutim svoj rodni kraj nismo zaboravili”, kaže Ljubomir Gušatović predsednik MZ Ljubičevac, čovek koji je zaslužan što ova manifestacije živi već 28 godina.

Opština Kladovo podržava i pomaže sve manifestacije koje se u toku godine organizuju, pa tako i Sabor dijaspore u ljubičevcu.” Ono što meštani ljubičevcu rade kada je u pitanju organizacija ove manifestacije vredno je svake pohvale, i iziskuje svu pomoć koju možemo da im pružimo”, istekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Pored seoskog vašara i brojnih pratećih sadržaja, kulturno umetnički program je i ove godine bio izuzetno bogati i sadržajajan.Nastupili su brojni ansambli iz zemlje i inostranstva. Neki su stalni učesnici ove manifestacije, dok su drugi prvi put imali priliku da se predstave na saboru.

Ono što ovu Manifestaciju izdvaja među svim manifestacijama koje se u toku godine održavaju u opštini Kladovo, jeste što se ovde biraju dve lepotice, jedna u kategoriji mlađih a druga u kategoriji nešto starijih.

Pesmom i igrom i bogatim kulturno-umetničkim programom, zatim i emotivnim susretima dugogodišnjih prijatelja kojima je ovo bila jedinstvena prilika da se sretnu u rodnom kraju, završen je 28. sabor dijaspore u Ljubičevcu. Izražavajući zadovoljstvo zbog uspešne manifestacije, organizatori se nadaju da ćedogodine sabor biti još posećeniji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts