петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Kladovu je počeo 14. Etno festival

U Kladovu je počeo 14. Etno festival

U Kladovu je počeo 14. Etno festival. Na programu su, tradicionalni, nastupi folklornih ansambala, etno grupa, kao i koncerti popularne folk i rok muzike. Prve večeri, nakon svečanog otvaranja i nastupa folklornih ansabla iz Knjaževca i Valjeva, održan je koncert Harisa Džinovića.

Turistička organizacija opštine Kladovo organizuje 14. Etno-festival Kladovo 2019. sa ciljem da održi manifestaciju tradicionalnom i početnom idejom očuvanja narodnog stvaralaštva, starih zanata, jela, prirodnih proizvoda, pesama i igre.

„Etno festival je izuzetno važan za naš grad jer igre su radost, očekivanje, izazov, ponos ali i zajedništvo“, rekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić otvarajući festival. On je napomenuo da svako u ovom gradu voli i očekuje dobru predstavu, a ova manifestacija upravo to i nudi.

Mnogobrojnoj fistivalskoj publici predstavila su se kulturno umetnička društava „Valjarica“ iz Valjeva i „Kolo“ iz Knjaževca, a posebne simpatije osvojio je dečiji hor „Vivak 2015“ iz Negotina pod upravom Dragane Marinović Simonović

Etno-festival Kladovo 2019 je istovremeno i prilika za uspostavljanje partenrskih, prijateljskih odnosa, kulturnih, privrednih i turističkih veza među gradovima selima i među ljudima. Inače nakon svečanog otvaranja i nastupa folklornih ansabla iz Knjaževca i Valjeva, održan je koncert Haris Džinović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts