петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Prva MAD moto avantura na Sovincu krajem juna (VIDEO)

Prva MAD moto avantura na Sovincu krajem juna (VIDEO)

U svetu motora pretežno se nalaze muškarci, dok su žene u manjini. One se uglavnom sreću na moto skupovima, a na prvoj Mad moto avanturi za devojke bajkerke će imati priliku da se 28, 29. i 30. juna okupe na Sovincu. Ovaj moto-kamp ima zabavni i edukativni karakter. Moto okupljanja ovakvog tipa retko se održavaju.

Tijana Martić je devetnaestogodišnjakinja koja je motore zavolela uz svoje roditelje. Njen razlog za učestvovanje u ovom kampu jeste prvenstveno sticanje novih znanja, ali i druženje.

MAD moto avantura ima i širi kontekst. Njen cilj je suzbijanje stereotipa nastalih prikazivanjem banalizovane slike žene motoriste koja se često vezuje za polu nagu, atraktivnu devojku na sportskom motoru. Sa druge strane, sama ideja moto avanture koja uključuje boravak u prirodi i putovanja skreće pažnju na lepote Srbije, kao i značaj očuvanja te prirode. Za ovaj moto kamp sve devojke se mogu prijaviti preko sajtamadmotoavantura.com

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts