петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo:Održani sportski i kulturno – umetnički susreti u okviru projekta „Nasleđe na granici Dunava“

Kladovo:Održani sportski i kulturno – umetnički susreti u okviru projekta „Nasleđe na granici Dunava“

U okviru projekta prekogranične saradnje pod nazivom „Nasleđe na granici Dunava“ koji ulazi u završnu fazu, a koji realizuju opštine Kladovo iz Srbije i Brošteni iz Rumunije u saradnji sa episkopijom Severina i Strehaje i organizacijom „Sinovi lupše“ iz okruga Mehedici, održani su sportski i kulturno-umetnički susreti u mestu Lupša de žos opština brošteni, okrug Mehedinci u Rumuniji

U prepodnevnim satim su održane utakmice u malom fudbalu gde su opštinu Kladovo predstavljale dve ekipe, učenici osnovne i srednje škole iz Kladova, kao i ekipa JKP „Jedinstvo“. Kladovljani su odigrali dve utakmice u malom fudbalu protiv ekipa učenika tamošnje osnovne škole, i seniora iz mesta Lupša de žos. U prvom susretu slavili su učenici iz Kladova, dok je ekipa JKP „Jedinstvo“ poražena u drugoj utakmici. “ Ovakvi susreti su izuzetno značajni za jačanje prijateljstva imeđu omladinaca iz naše opštine i Rumunije, a ovj projekat donosi brojne benefite svima nama koji učestvujemo u njegovoj realizaciji“, istakao je učitelj Damir Niculović.

„Ovo je jedan od najvredniji projekata u oblasti prekogranične saradnje u opštini Kladovo koji će pored vrednih infrastrukturnih objekata, kao krajnji ihod imati i nova prijateljstva koja su tokom realizacije ostvarena“, rekao je Slađan Bobić učesnik na projektu.

Rumunski partneri su zadovoljni uspešnom realizacije projkte, ali su izrazili žaljenje što su ovo i finalni susreti dveju ekipa koje su sarađivale u protekle dve godine.

Nakon sportskih susreta održan je i kulturno umetnički program gde su nastupili narodni orkestar okruga Mehedinci i KUD Polet iz Kladova.

Opšti cilj ovog projekta je povećanje atraktivnosti kulturnog i rekreativnog turizma u Borskom okrugu sa Srpske strane i okrugu Mehedinci u susednoj Rumuniji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts