петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kako Zaječarci proslavljaju 1. maj (VIDEO)

Kako Zaječarci proslavljaju 1. maj (VIDEO)

Odlazak u prirodu čest je izbor mnogih koji proslavljaju 1. maj – praznik rada. Jedno od omiljenih mesta Zaječaraca je Vanjin jaz gde mogu pored reke uživati u odmoru i raznim aktivnostima, te dok su neki roštiljali drugi su vreme provodili u razgovoru ili igrajući se loptom.

Osim roštilja vrtelo se i jagnje, dok su se pojedini odlučili da naprave gulaš od divljači. Oblačno i vetrovito vreme nije pokvarilo raspoloženje izletnika te su se uz hranu i piće družili u prirodi, a zbog loših vremenskih uslova, umesto na uranak, mnogi izletnici na Vanjin jaz su došli nešto kasnije.

1. maj se slavi kao Međunarodni praznik rada u znak sećanja na  dan kada su 1886. godine radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme. Trećeg maja došlo je do sukoba u koje se umešala policija, a četiri pripadnika sindikata je ubijeno.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts