субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Niz kulturnih događaja u Kladovu i u 2019.godini

Kladovo: Niz kulturnih događaja u Kladovu i u 2019.godini

Kladovo će i u 2019. godini svim građanima ove opštine ali i turistima pružiti niz kulturnih događaja. Prema najavama iz Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo biće organizovano niz manifestacija i događaja od kojih su pojedine finansijski podržane od strane Ministarstva kulture republike Srbije.

Jedna od prvih likovno – izložbenih akcija koja će biti organizovana u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo, biće akcija Ministarstva kulture Republike Srbije „negujmo srpski jezik“. Ovaj Projekat započet je 2015. uz učešće Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, a godinu dana kasnije proširen je na republički nivo uz podršku Ministarstva kulture.

Pomenuta akcija biće organizovana između 20. i 26. maja, dok je početak jeseni rezervisan za regionalni festival bibliobusa, zašta je kroz projekat iz bibliotečko informacione delatnosti od resornog ministarstva dobijeno 700 000 dinara. „Festival je planiran za kraj septembra ili početak oktobra meseca kada će Kladovo biti domaćin regionalnim bibliotekama iz Hrvatske, Bosne, slovenije, Mađarske, Rumunije i Francuske“, istakla je Žaklina Nikolić direktorica Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

6. međunarodna konferencija o nematerijalnom kulturnom nasleđu „Kazan Kult“ podržana je sa 800.000 dinara, tako da je Kladovskom Centru za kulturu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo ove godine ukupno 1,5 milioma dinara za realizaciju dva projekta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts