среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
34. Festival mladih pesnika od 23. maja u Zaječaru (VIDEO)

34. Festival mladih pesnika od 23. maja u Zaječaru (VIDEO)

U trci za nagradu 34. Festivala mladih pesnika prijavilo se 42 autora, od kojih je izabrano sedmoro. Ova manifestacija okuplja pesnike iz cele Srbije, ali i sveta, a ovogodišnje „Dane poezije“ u Zaječaru svečano će otvoriti Ljubivoje Ršumović 23. maja u 13 sati.

Festival će trajati od 23. do 25. maja i svakog dana organizovane su po 3 manifestacije.

Kao i prethodnih godina, održaće se radionica kreativnog pisanja poezije na kojoj će učesnici festivala i mlađi pesnici koji se takmiče moći da razmenjuju iskustva i nauče više o kreativnom pisanju. Kako je Jelenković ocenio, za ovogodišnju manifestaciju može se reći da je u znaku prevedene poezije.

Direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić je istakao da je zaječarski pesnički festival renomirana kulturna institucija u Srbiji.

Tokom završne večeri biće promovisana knjiga „Svakodnevna antika“ Anastasie Stoiljković, pobednice 33. Festivala mladih pesnika. U znak sećanja na osnivača ovog festivala nagrada „Sergije Lajković“ biće dodeljena časopisu „Braničevo“ za afirmisanje književnog stvaralaštva mladih. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts