субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarski poljoprivrednici obišli Sloveniju (VIDEO)

Zaječarski poljoprivrednici obišli Sloveniju (VIDEO)

Grupa poljoprivrednih proizvođača sa teritorije svih mesnih zajednica u Zaječaru posetila je opštinu Tržič u Sloveniji. Na tom putu oni su imali priliku da vide deponiju, odnosno sabirni centar „Kovor“, centralno postrojenje za prečišćavanje vode i 3 poljoprivredna gazdinstva, od čega su dve ekološke farme na kojima se uzgajaju proizvodi organskog porekla. U opštini Medvode prezentovano im je kako funkcionišu zadruge, a prema njihovim utiscima ovo studijsko iskustvo veoma im znači.
Kako Vesna Stanković, većnik zadužen za poljoprivredu, primećuje u se u Sloveniji se dosta značaja pridaje  zaštiti životne sredine i poljoprivredi.
Osim znanja iz poljoprivrede, na ovom putu mogli su da saznaju dosta o ekologiji, zaštiti životne sredine, ali i turizmu, kako bi nešto od naučenog primenili u svojoj praksi. 
Pored poljoprivrednih proizvođača, delegaciju Zaječara na ovom studijskom putovanju činili su i predstavnici RARIS-a, Turističke organizacije, Kancelarije za zaštitu životne sredine i drugi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts